Nieuws

Hieronder vindt u een overzicht van actualiteiten. De 5 meest recente nieuwsberichten vindt u op de Home-pagina.


Terug naar overzicht

04-05-2015

Aanstelling UMC Groningen

Sinds januari 2015 is dr. P.J. Jongen als staflid verbonden aan de Afd. Sociale Geneeskunde (Department of Community & Occupational Medicine) van de Rijksuniversiteit Groningen. Vanuit deze positie zal hij internationale, nationale en regionale research projecten inzake MSmonitor coördineren en initiëren. MSmonitor is een web-based programma voor zelfmanagement en multidisciplinaire MS zorg, dat in 20 ziekenhuizen in Nederland wordt toegepast.

Op de afdeling Sociale Geneeskunde is in 2008 door mevr. dr. Klaske Wynia het Multiple Sclerose Impact Profiel (MSIP) ontwikkeld. De MSIP is een patient-reported outcome vragenlijst die de gevolgen van MS in kaart brengt en meet, verdeeld over zeven domeinen en vier specifieke klachten. De MSIP neemt een centrale plaats in in het MSmonitor programma.
Om die reden, en meer nog om de wetenschappelijke aandachtsgebieden van de afdeling Sociale Geneeskunde, vormt de aanstelling de perfecte link tussen MS4 Research Institute en de Rijksuniversiteit Groningen.

Emailadres: p.j.h.jongen@rug.nl. Bezoekadres: Antonius Deusinglaan 1, 9713 AV Groningen.



Terug naar overzicht


Opbellen
E-mail
Info