Nieuws

Hieronder vindt u een overzicht van actualiteiten. De 5 meest recente nieuwsberichten vindt u op de Home-pagina.


Terug naar overzicht

23-05-2017

MS Zelf: ontwikkeling en onderzoek van een app voor mensen met MS

In mei 2017 startte de MS Zelf studie. Hierin onderzoeken we de toepasbaarheid en het gebruiksgemak van nieuwe mobiele instrumenten waarmee
relapsing remitting multiple sclerose (RRMS) patiënten zich zelf kunnen monitoren.

Het onderzoek is een samenwerking tussen de afdeling Neuroinformatica (dr. M. Martens) van het Nijmeegse Donders Instituut voor Brein, Cognitie en Gedrag, het Nationaal MS Fonds uit Rotterdam (Dhr. M. Heerings), en Orikami bv (P.van Oirschot MSc), MS4 Research Institute (dr. P. Jongen) en de afdeling Humane Genetica van de Radboud Universiteit Nijmegen (dr. G. Poelmans) uit Nijmegen.

Centraal in het onderzoek staan drie recent ontwikkelde zelftesten voor MS patiënten: de smartphone Symbol Digit Modalities Test (sSDMT), smartphone Two-Minute Walking Test (s2MWT) en smartphone Walking Balance Test (sWBT).
De validiteit en sensitiviteit van deze s-instrumenten wordt onderzocht door te kijken of de uitkomsten ervan overeenkomen met die van de conventionele SDMT, 2MWT en Timed-get-Up and Go Test (TUG), respectievelijk. De resultaten worden medio 2018 verwacht.

MS Zelf wordt financieel mogelijk gemaakt door het Nationaal MS Fonds, Rotterdam.Terug naar overzicht


Opbellen
E-mail
Info