Nieuws

Hieronder vindt u een overzicht van actualiteiten. De 5 meest recente nieuwsberichten vindt u op de Home-pagina.


Terug naar overzicht

29-05-2015

Publicatiebeleid MS4 Research Institute

Het publicatiebeleid is er op gericht om wetenschappelijke artikelen te plaatsen in online open access peer-reviewed tijdschriften.

Dat wetenschappelijke tijdschriften peer-reviewed zijn, spreekt voor zich. Anders is het met online open access publiceren. Vanouds, en dat is bij de meeste tijdschriften nog steeds zo, worden de artikelen op papier gedrukt en via een abonnement toegankelijk gemaakt voor de lezers. Een abonnement op een wetenschappelijk tijdschrift kost vaak een aanzienlijke som geld. Geld, dat niet alle bibliotheken of instituten kunnen opbrengen. Zo ontvingen wij in de afgelopen jaren herhaaldelijk verzoeken om PDF’s van niet vrij toegankelijke artikelen. De meeste verzoeken waren afkomstig uit Midden-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika en Azië.

Het aantal neurologische open access tijdschriften van niveau is nog beperkt en niet alle hebben al een impact factor. Om ons uitgangspunt trouw te blijven, publiceren we daarom soms in tijdschriften die nog geen impact factor hebben. Ook in de hoop dat onze publicaties bijdragen aan het verkrijgen van een dergelijke, overigens betrekkelijke, kwalificatie.Terug naar overzicht


Opbellen
E-mail
Info