Nieuws

Hieronder vindt u een overzicht van actualiteiten. De 5 meest recente nieuwsberichten vindt u op de Home-pagina.


Terug naar overzicht

29-07-2016

MSmonitor blijkt zinvolle e-healthtoepassing

Op 21 juli verscheen in MEDISCH CONTACT het artikel MSmonitor blijkt zinvolle e-healthtoepassing. Auteurs zijn de neurologen dr. Sjef Jongen, MS4 Research Institute en afdeling Sociale Geneeskunde UMC Groningen, dr. Wim Verhagen, afdeling Neurologie Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, Nijmegen, drs. Freek Verheul, afdeling Neurologie Groene Hart Ziekenhuis, Gouda, en drs. Okke Sinnige, afdeling Neurologie Medisch Centrum Leeuwarden, Leeuwarden.
Belangrijke aspecten van MSmonitor worden in deze publicatie belicht, zoals het online registreren
van gegevens door patiënten, het feit de patiënten eigenaar van hun gegevens zijn en dat een deel van het succes te danken is aan de bottom-up benadering.
Een citaat: ‘Bij de zorg voor multiple sclerose zijn veel disciplines betrokken. Met het online programma MSmonitor kunnen patiënten zelf ontwikkelingen vastleggen en daar doen veel zorgverleners hun voordeel mee.’
MEDISCH CONTACT is een Nederlands weekblad voor artsen dat wordt uitgegeven door de KNMG (Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst), de federatie van beroepsverenigingen van artsen. Het blad wordt wekelijks verspreid in een oplage van 47.000 stuks.
Het volledige artikel vindt u op de site van Medisch Contact.Terug naar overzicht


Opbellen
E-mail
Info